Специалният координатор на ООН за Близкия Изток говори пред Нова

...
 Специалният координатор на ООН за Близкия Изток говори пред Нова
Коментари Харесай

Най-лошият сценарий за развоя на ситуацията в Близкия Изток е...

 

Специалният координатор на Организация на обединените нации за Близкия Изток приказва пред Нова тв минути след края на изключителното съвещание на организацията

„ Най-лошият сюжет за развоя на обстановката в Близкия Изток след признаването от Съединени американски щати  на Йерусалим за столица на Израел е превръщането на израело-палестинския спор от народен в набожен ”. Това сподели пред камерата на NOVA специфичният координатор на Организация на обединените нации за Близкия Изток Николай Младенов.

Минути след края на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на организацията Младенов обаче предвижда, че напрежението в района ще ескалира в идващите дни.

„ Почти всички страни, които участваха в съвещанието, приканиха за понижаване на напрежението и статутът на Йерусалим да бъде решен с договаряния сред Израел и Палестина ”, сподели още Младенов.

Той акцентира, че за Организация на обединените нации остава приоритет да бъде една от връзките сред двете страни в спора, да продължи да дава филантропична помощ и да поддържа разговор с района.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР